07/11/2017

Wat is de prijs van spouwmuurisolatie?

Het bepalen van de prijs van een spouwmuurisolatie is geen exacte wetenschap. Een vooraf ingegeven prijs is met andere woorden niet mogelijk. Logisch, want het isoleren van een spouwmuur is steeds maatwerk dat afhankelijk is van een breed scala aan factoren. Welke factoren het kostenplaatje beïnvloeden? We laten onze isolatie-expert aan het woord.

DE TE BEHANDELEN OPPERVLAKTE (M²)

De totale prijs zal uiteraard afhankelijk zijn van de totale te behandelen oppervlakte. Logisch, want hoe groter de te behandelen oppervlakte, hoe meer isolatiemateriaal en werkuren noodzakelijk zullen zijn. Vergeet hierbij niet dat ook de energiepremie evolueert in functie van de oppervlakte. In 2017 bedraagt die nog 6 euro per vierkante meter, waar die in 2018 daalt tot 5 euro per vierkante meter. Er snel bij zijn is met andere woorden de boodschap.

 

 Het te gebruiken isolatiemateriaal

Ieder isolatiemateriaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Uiteraard zal de materiaalkeuze ook steeds een invloed hebben op de kostprijs per vierkante meter. Wij vragen steeds aan onze experts om op basis van de praktische situatie het best geschikte isolatiemateriaal aan te raden. Uiteraard zijn er mogelijks nog heel wat goedkopere (en duurdere) mogelijkheden voorhanden. Bij Eskimoo zweren we bij HR++ Termoparels. Dit is een kwalitatieve oplossingen met bewezen langdurig effect. Huizen die tientallen jaren geleden geïsoleerd werden met deze parels, hebben nog altijd hun isolerende waarde. HR++ Termoparels zijn simpelweg top en niet te overtreffen als het gaat om spouwmuurisolatie.

 

Een exacte richtprijs blijft moeilijk te bepalen

Ongeacht het feit dat bovenstaande variabelen een idee kunnen geven over de kostprijs, volstaat dat lang niet. Het bepalen van de exacte kostprijs blijft inderdaad zeer moeilijk, aangezien er ook geen rekening wordt gehouden met heel wat andere potentiële voordelen. Toch trachten wij met onderstaand overzicht aan te geven waar je op moet letten bij het bepalen van de prijs van de spouwmuurisolatie:

 

  • (+) De totale te behandelen oppervlakte;
  • (+) Het gebruikte isolatiemateriaal;
  • (+) De bereikbaarheid en het aantal werkuren;
  • (+) Dikte van de spouw
  • (+) Aanwezigheid van rolluiken
  • (-) €6/m² premie via de netbeheerder (2017, € 5 wat 2018 betreft);
  • (-) Lager btw tarief van 6 %
  • (-) Eventuele lokale premies

Vergeet niet om rekening te houden met het feit dat je het totale bedrag ook gewoon via jouw lagere energiefactuur terugverdient. Gemiddeld spreken we van een terugverdientijd van drie tot vier jaar, afhankelijk van de praktische situatie.

 

Een offerte op maat?

Het is wel duidelijk: onze experts kunnen veel maar zijn (nog) geen alleswetende voorspellers. Om de exacte prijs van een spouwmuurisolatie te weten zullen zij dan ook een offerte op maat moeten opmaken, eventueel volgende op een gratis audit en plaatsbezoek. Weet alvast dat ons team in volle transparantie werkt en je steeds de beste opties zal aanraden.