Wat is dakisolatie?

30 procent van de warmte ontsnapt via een slecht geïsoleerd dak. Daarom is het belangrijk om jouw dak op een vakkundige manier te laten isoleren. Dakisolatie is al goed ingeburgerd in Vlaanderen maar heel wat huizen hebben nog steeds niet de isolatie die ze verdienen.

 

Een dak van een huis is een kwetsbaar onderdeel. Het krijgt bakken regen te verwerken. Bij goed weer moet het hoge temperaturen kunnen verdragen. Een goede isolatie zorgt voor meer comfort in huis. Efficiëntie is hét toverwoord voor wie overweegt om zijn dak te isoleren.

Plat dak isoleren

Een plat dak isoleren is geen sinecure. Eerst en vooral maken we een duidelijke diagnose van het...

Hellend dak isoleren

Een hellend dak, ook wel zadeldak genoemd, isoleer je op verschillende manieren. Dit hangt sterk...

Zoldervloer isoleren

De zoldervloer is letterlijk de vloer van jouw zolder. Waarom zou je die willen isoleren denken...

CLOSE

Plat dak isoleren

Een plat dak isoleren is geen sinecure. Eerst en vooral maken we een duidelijke diagnose van het dak. Op die manier verwerven we inzichten en weten we welke technieken we het best inzetten in combinatie met welk materiaal. Sommige platten daken isoleer je beter langs de buitenkant, soms is het ook mogelijk om een plat dak te isoleren via de binnenkant.

 

Hoe isoleren we jouw plat dak? 

Een plat dak kan je van binnen isoleren maar ook van buiten. Voordeel van een platdakisolatie van buiten is dat je niet in de kamer moet zijn. Minder vuiligheid en rommel. En dat is een enorm pluspunt.

 

Het beste materiaal om een plat dak te isoleren?

Bij de isolatie van een plat dak kiezen we vaak voor een PUR of PIR plaat. Stevige isolatieplaten die geen al te grote dikte nodig hebben om toch een hoge isolatiewaarde te bieden. De opties om een plat dak te isoleren zijn echter legio. We adviseren jou hierbij en luisteren steeds ook naar jouw verwachtingen.

CLOSE

Hellend dak isoleren

Een hellend dak, ook wel zadeldak genoemd, isoleer je op verschillende manieren. Dit hangt sterk samen met de opbouw van het dak. Isolatiedekens worden vaak gebruik bij een dak met kepers. 

 

Zo gaan we te werk bij het isoleren van een hellend dak 

Ook de isolatie van een hellend dak kan zowel langs buiten of langs binnen gebeuren. Isolatie van een dak langs de buitenkant is vooral geschikt voor woningen zonder onderdak. Liggen er zonnepanelen op jouw dak? Contacteer ons dan even. We geven vrijblijvend advies!

 

Waarmee isoleren we hellende daken? 

Hellende daken kunnen met veel materies geïsoleerd worden. Zo kan je gebruik maken van isolatieplaten opgetrokken uit verschillende materialen, maar ook isolatiedekens (of rollen) worden heel vaak ingezet voor de isolatie van hellende daken.

CLOSE

Zoldervloer isoleren

De zoldervloer is letterlijk de vloer van jouw zolder. Waarom zou je die willen isoleren denken veel mensen? Afhankelijk of je de ruimte actief wil gebruiken is dit een zeer pertinente vraag. Gebruik je de zolder als extra kamer dan opteer je beter voor dakisolatie. Is de zolder niet meer dan een extra stockeerkamer, dan denk je best eens na over vloerisolatie in plaats van dakisolatie. De oppervlakte van de zoldervloer is heel wat kleiner dan die van een zadeldak.

 

De ideale werkwijze om jouw zoldervloer te isoleren

Onder jouw zoldervloer kunnen vloerbalken liggen. Daartussen is het mogelijk om isolatiedekens te steken. Dit is echter niet de enige optie. Inblazen van isolatiematerialen kan ook. Zijn er geen vloerbalken maar heb je een massieve zoldervloer, dan kunnen we isolatieplaten bevestigen.

 

Waarmee isoleren we de zoldervloer van een woning?

Een zoldervloer kunnen we isoleren met glaswol maar even goed met PIR- of PUR-platen. De keuze van een isolatiemateriaal hangt ook af van het doel. Wil je eerder thermisch of eerder akoestisch isoleren? In elk geval, de mogelijkheden voor een zoldervloer zijn zeer uitgebreid: XPS-platen, EPS-platen, cellulose i3 of gespoten PUR.

 

Vloerisolatie  kan bij de herinrichting van de zolder zeker ook een meerwaarde opleveren.
Absoluut het overwegen waard! 

Premies voor dakisolatie in 2022

Dakisolatie geeft recht op een premie van 4 euro per vierkante meter. De premie wordt gegeven door de distributienetbeheerder. De isolatie-experts van Eskimoo staan je bij met raad en daad als het gaat om isolatiepremies

Kostprijs

Om een idee te hebben van wat een isolatie kost in jouw woning vraag je het best een offerte aan. Wil je toch al eens zien hoe de gemiddelde factuur er uit ziet voor dit type isolatie? Download dan hier een voorbeeldfactuur.

CLOSE
Eskimoo Silla

Voordelen van dakisolatie

  • 30 procent minder warmteverlies
  • Brandwerende materialen
  • Geluidsabsorberend = ideaal voor huizen langs drukke weg
  • Geen koudebruggen meer

Ilse Verbeke uit Izegem

Het zijn fijne beleefde mensen die voor jullie werken en ze leveren correct werk! Ik ben tevreden.