Wat is gevelisolatie?

De gevel of een buitenmuur isoleren heeft alleen maar voordelen. Ten eerste zal jouw energiefactuur lager uitvallen. Ten tweede biedt het de kans om de gevel van jouw woning een andere look te geven. Een energiebesparende nieuwe jas voor jouw huis waardoor je minder elektriciteit of gas betaalt.

 

Woon je langs een drukke weg? Gevelisolatie beperkt de geluidshinder.

 

Is de spouw, de ruimte tussen een buiten- en een binnenmuur te klein? Spouwmuurisolatie is jammer genoeg geen optie. Gevelisolatie is een uitstekend alternatief wanneer spouwmuurisolatie niet mogelijk is.

Hoe isoleren we jouw gevel of buitenmuur?

We starten met het aanbrengen van een houten constructie. Daartegen of daarin plaatsen we isolatie. De gevel of de buitenmuur wordt na het isoleren afgewerkt met een gevelbekleding naar keuze. Het aangename aan het nuttige koppelen heet dat dan.

 

Als materiaal opteren we voor een isolatieplaten. Afhankelijk van enkele factoren opteren we voor een vaste Pur Pir plaat of een dampopen vezelplaat. Vocht aanwezig in de muur kan op deze manier nog uitdampen. Zo vermijd je vochtproblemen.  

Premies voor gevelisolatie in 2024

Wie zijn gevel of buitenmuur laat na-isoleren kan een premie van 30 euro per vierkante meter krijgen van zijn netbeheerder. Om aanspraak te maken op de premie moet je voldoen aan enkele eisen. Daar helpen we je graag bij.

 

Nog vragen over de premies voor gevelisolatie? Contacteer ons via info@eskimoo.be of bel naar 0486 87 99 24.

Kostprijs

Om een idee te hebben van wat een isolatie kost in jouw woning vraag je het best een offerte aan. Wil je toch al eens zien hoe de gemiddelde factuur er uit ziet voor dit type isolatie? Download dan hier een voorbeeldfactuur.

CLOSE
Eskimoo Silla

Voordelen van gevelisolatie

  • bescherming tegen vorst
  • geen koudebruggen
  • geen verloren ruimte
  • geen werken in huis = geen vuiligheid
  • houdt de warmte vast

Thierry uit Langemark-Poelkapelle

“Wij doen zeker nog beroep op jullie diensten.”