KELDERISOLATIE

Wat is kelderisolatie?

Een kelder is een pijnpunt in een huis. Weinig mensen beseffen hoeveel warmte verloren gaat door een niet-geïsoleerde kelder. Een goede kelderisolatie bespaart snel  15% van uw stookkosten op jaarbasis. Een kelder isoleren is ook een uitstekend alternatief voor vloerisolatie.

 

Kelders zorgen al te vaak voor kopzorgen. Opstijgend grondwater en schimmelvorming zijn maar een paar voorbeelden. Kelderisolatie of de isolatie van een kruipruimte kan helpen om schimmelvorming en condensatie tot een minimum te herleiden. 

Hoe werkt kelderisolatie?

Meestal wordt het kelderplafond geïsoleerd We werken met gespoten PUR of met vaste isolatieplaten. De PUR spuiten we tegen het kelderplafond. Het schuim zorgt voor de beste dichting (naadloos) en wapent de kelder tegen kou en vocht. De kelder in jouw huis hoeft dus niet langer een bron van kou te zijn.

 

Vaste platen worden mechanisch of met lijm aan het kelderplafond bevestigd. Deze platen zijn meestal voorzien van een speciale randafwerking voor naadloze dichting.

 

Een andere optie is om de kelderbodem te isoleren. Deze techniek heet bodemhygrolatie. Bodemhygrolatie kan perfect toegepast worden bij vochtige (kruip)kelders. Bij bodemhygrolatie worden dubbelwandige kunststofelementen op de bodem en tegen de wanden van de (kruip)kelder bevestigd. Deze elementen worden vervolgens gevuld met losse EPS-parels. Omdat deze parels niet gelijmd worden ontstaat een flexibele isolatiematras.

Premies voor kelderisolatie in 2024

Wie kiest voor kelderisolatie kan een premie van 6 euro per vierkante meter krijgen. Het isoleren van een kelder maakt ook deel uit van de 7 isolatie die in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus

Kostprijs

Om een idee te hebben van wat een isolatie kost in jouw woning vraag je het best een offerte aan. Wil je toch al eens zien hoe de gemiddelde factuur er uit ziet voor dit type isolatie? Download dan hier een voorbeeldfactuur.

CLOSE
Eskimoo Silla

Voordelen van kelderisolatie

  • uitstekend alternatief voor vloerisolatie
  • grote besparing op jouw energiefactuur
  • tegengaan van schimmelvorming
  • geen last meer van opstijgend vocht

Valerien Coucke uit Harelbeke

“De professionele aanpak van het team en vooral van Annelies was ronduit uitstekend. Bedankt voor de goede service!”