Chape

Wat is chape?

Chape is een cement-zandlaag die gebruikt wordt als ondervloer of dekvloer om de finale vloerafwerking (tegels, parket, gietvloer,…) op te plaatsen. De chape komt meestal bovenop de isolatielaag en dankzij de warmteopslagcapaciteit ideaal in combinatie met vloerverwarming.

 

Behalve als ondergrond voor de vloerbedekking kan chape ook worden gebruikt om oneffenheden weg te werken. Vaste isolatieplaten moeten namelijk op een vlakke onderlaag worden geplaatst.

 

Bovendien kan chape ook met een zekere helling worden aangebracht. Dit is ideaal als onderlaag voor platte daken of terrassen.

Chape Foto
Chape Foto
Chape Foto
Chape Foto

Soorten chape

Chape kan dienst doen als uitvullaag of als eindlaag.

Uitvulling : in isolatiechape of cementchape

Voor het isoleren met een ‘klassieke’ isolatieplaat moeten leidingen en oneffenheden eerst worden weggewerkt door middel van een uitvulchape of egalisatiechape. Dit kan zowel met de traditionele cementchape als met isolatiechape.

Isolatiechape combineert die twee lagen: egalisatie en isolatie.

Eindlaag: in cement- of  vloeichape

Cementchape: chape met zand en cement, de klassieke dekvloer.

Deze kan gewapend worden met metalen netten of met een vezelcompound graniet om vervorming en scheuren te voorkomen.

 

Vloeichape: het bindmiddel is gips i.p.v. cement. Het voordeel is dat deze chape dunner kan doch even sterk kan worden genoten als cementchape. Verder heeft deze chape geen wapening of additieven nodig.

Eskimoo Silla

VRAGEN OVER CHAPE?

Contacteer ons indien u vragen hebt over chape!

Contacteer ons indien u vragen hebt over chape!