PUR is een ontzettend veelzijdig product waar we dankbaar mee kunnen isoleren. Maar de kennis over PUR is heel beperkt. Daarom bieden we hier een overzicht van de meest gangbare soorten PUR, de toepassingen van PUR en de voordelen van elke soort PUR aan. Een handig overzicht voor wie meer wil weten over het isoleren met PUR.
Heb je hierna nog een vraag over PUR-isolatie? Dan kan je terecht bij een van onze experts. Je kan ze hier contacteren.
Wat is PUR?
PUR is een schuim dat gebruikt wordt bij het isoleren van woningen en het afdichten van spleten en kieren. Nadat het schuim tegen een oppervlak wordt gespoten zet het uit en in enkele ogenblikken wordt het hard. Dat komt omdat PUR bestaat uit twee componenten: polyol en isocyanaat. De twee producten reageren met elkaar en vormen een bliksemsnelle chemische reactie. Door de samenstelling van PUR kan het zowel horizontaal als verticaal aangebracht worden.
Bij het aanbrengen van PUR-isolatie komen geen CFK’s vrij. Dit is dus een milieuvriendelijk product. Vooral de zeer goede isolatieprestaties van PUR springen in het oog. En de toepassingen van PUR zijn zeer breed.
Soorten PUR
PUR is de verzamelnaam voor de copolymeren: ze bestaan telkens uit twee componenten. Een zachte en een harde component. Naar gelang de chemische samenstelling, beschikken de soorten PUR over andere eigenschappen.
Gespoten PUR is lucht- en dampdicht. Prima geschikt dus voor het dichten van koudebruggen en het...
Akoestische PUR dempt het geluid. Op die manier verander je de akoestiek in een ruimte. Omdat de...
Icynene H2Foam LITE is een ecologisch isolatiemateriaal die gespoten wordt en zo toepasbaar is...
Gespoten PUR is lucht- en dampdicht. Prima geschikt dus voor het dichten van koudebruggen en het vermijden van warmteverlies. Door zijn unieke werken kan gespoten PUR aangebracht worden in de moeilijkst bereikbare plaatsen. Hoekjes, kantjes, ingewikkelde dakconstructies: geen enkel probleem om die te isoleren met gespoten PUR.
Waarvoor kan gespoten PUR gebruikt worden?
Gespoten PUR is een prima isolatie-oplossing voor vloerisolatie, binnenmuurisolatie, kelderisolatie en dakisolatie. Oneffenheden worden moeiteloos weggewerkt en stevig geïsoleerd.
Voordelen van gespoten PUR
Akoestische PUR dempt het geluid. Op die manier verander je de akoestiek in een ruimte. Omdat de isolatiewaarde van akoestische PUR wat lager ligt, brengen we eerst een laag akoestische PUR aan en werken we af met een goede thermische isolator.
Dit zijn de meest voorkomende toepassingen van akoestische PUR
Akoestische PUR wordt vaak toegepast bij de vloerisolatie van appartementsgebouwen. Geluiden van boven- of onderburen kunnen worden opgevangen door een correcte plaatsing van akoestische PUR. Geen tikkende naaldhakken of tierende kinderen meer. Akoestische PUR vangt heel wat van die storende geluiden op
Voordelen van akoestische PUR
Icynene H2Foam LITE is een ecologisch isolatiemateriaal die gespoten wordt en zo toepasbaar is op de meest complexe draagvlakken. Icynene is een opencellig isolatieschuim die expandeert op waterbasis. Hierbij komen geen schadelijke gassen vrij waardoor Icynene als een uiterst milieuvriendelijk isolatiemateriaal kan worden bestempeld. Het product is afkomstig uit Canada en bestaat zoals de gekende PUR uit twee componenten die samen vermengd worden bij een temperatuur van 60°C om zo een licht, soepel isolatieschuim te vormen.
Het bereikt een lambda-waarde van 0,038 W/mK.
Icynene wordt trouwens geplaatst met een fabrieksgarantie van 25 jaar.
Het grote voordeel is dat Icynene vergeleken met de gesloten cellen polyurethaan tevens een akoestische isolator is. Het product is soepel, zeer licht en verwerkt zich makkelijker door de snelle expansie. Icynene is opencellig, dus ‘ademend’ maar wel luchtdicht. Het plaatsen van een luchtdichte afwerking is hierbij dus niet meer nodig.
Icynene is toepasbaar in tal van constructieonderdelen. Het is uiterst geschikt voor daken, muren, kelders en kan direct tegen het oppervlak gespoten worden.
Voordelen van ICYNENE
Pur, pur, pur. Altijd maar weer PUR. Maar welke PUR is nu de beste keuze? En waarmee moet ik allemaal rekening houden? Op zoek naar een manier om te besparen? Kies dan voor een audit. Weet je welke kamer je wil aanpakken? Vraag dan een offerte aan. Of heb je een open vraag? Contacteer ons gerust!
Vlaanderenlaan 43, 8970 Poperinge
Boezingestraat 91, 8920 Langemark-Poelkapelle
Vlaanderenlaan 43, 8970 Poperinge
Boezingestraat 91, 8920 Langemark-Poelkapelle