PUR

PUR is een ontzettend veelzijdig product waar we dankbaar mee kunnen isoleren. Maar de kennis over PUR is heel beperkt. Daarom bieden we hier een overzicht van de meest gangbare soorten PUR, de toepassingen van PUR en de voordelen van elke soort PUR aan. Een handig overzicht voor wie meer wil weten over het isoleren met PUR.

 

Heb je hierna nog een vraag over PUR-isolatie? Dan kan je terecht bij een van onze experts. Je kan ze hier contacteren.

Wat is PUR?

PUR is een schuim dat gebruikt wordt bij het isoleren van woningen en het afdichten van spleten en kieren. Nadat het schuim tegen een oppervlak wordt gespoten zet het uit en in enkele ogenblikken wordt het hard. Dat komt omdat PUR bestaat uit twee componenten: polyol en isocyanaat. De twee producten reageren met elkaar en vormen een bliksemsnelle chemische reactie. Door de samenstelling van PUR kan het zowel horizontaal als verticaal aangebracht worden.

 

Bij het aanbrengen van PUR-isolatie komen geen CFK’s vrij. Dit is dus een milieuvriendelijk product. Vooral de zeer goede isolatieprestaties van PUR springen in het oog. En de toepassingen van PUR zijn zeer breed. 

 

Soorten PUR

PUR is de verzamelnaam voor de copolymeren: ze bestaan telkens uit twee componenten. Een zachte en een harde component. Naar gelang de chemische samenstelling, beschikken de soorten PUR over andere eigenschappen.

Gespoten PUR

Gespoten PUR is lucht- en dampdicht. Prima geschikt dus voor het dichten van koudebruggen en het...

Akoestische PUR

Akoestische PUR dempt het geluid. Op die manier verander je de akoestiek in een ruimte. Omdat de...

Opencellen PUR op waterbasis

Opencellen PUR is heel wat minder gekend. Hoewel de isolatiewaarde een pak lager ligt dan bij de...

CLOSE.svg

Gespoten PUR

Gespoten PUR is lucht- en dampdicht. Prima geschikt dus voor het dichten van koudebruggen en het vermijden van warmteverlies. Door zijn unieke werken kan gespoten PUR aangebracht worden in de moeilijkst bereikbare plaatsen. Hoekjes, kantjes, ingewikkelde dakconstructies: geen enkel probleem om die te isoleren met gespoten PUR.

 

Waarvoor kan gespoten PUR gebruikt worden?

Gespoten PUR is een prima isolatie-oplossing voor vloerisolatie, binnenmuurisolatie, kelderisolatie en dakisolatie. Oneffenheden worden moeiteloos weggewerkt en stevig geïsoleerd.

 

Voordelen  van gespoten PUR

 • Snelle opwarming van de ruimte
 • Zeer weinig ruimteverlies
 • Geen dampremmende laag nodig
 • Zeer goed aansluitend
 • Hoge isolatiewaarden. 

CLOSE.svg

Akoestische PUR

Akoestische PUR dempt het geluid. Op die manier verander je de akoestiek in een ruimte. Omdat de isolatiewaarde van akoestische PUR wat lager ligt, brengen we eerst een laag akoestische PUR aan en werken we af met een goede thermische isolator.

 

Dit zijn de meest voorkomende toepassingen van akoestische PUR 

Akoestische PUR wordt vaak toegepast bij de vloerisolatie van appartementsgebouwen. Geluiden van boven- of onderburen kunnen worden opgevangen door een correcte plaatsing van akoestische PUR. Geen tikkende naaldhakken of tierende kinderen meer. Akoestische PUR vangt heel wat van die storende geluiden op

 

Voordelen van akoestische PUR

 • akoestische geluidsisolatie
 • goedkoper dan andere geluidsisolaties
 • perfect combineerbaar met thermische isolaties

CLOSE.svg

Opencellen PUR op waterbasis

Opencellen PUR is heel wat minder gekend. Hoewel de isolatiewaarde een pak lager ligt dan bij de klassieke PUR is het een zeer dankbaar isolatiemateriaal. Stilaan vindt de toepassing van het duurzame materiaal meer en meer ingang. En daar zijn goede redenen voor.

 

Opencellen PUR op waterbasis is niet waterresistent en laat zo toe om de woning te laten ademen en uitdrogen bij eventuele waterinfiltratie. Dankzij deze toepassing van PUR met opencellen-structuur blijft een gezond woonklimaat verzekerd. Door zijn aparte chemische samenstelling is dit bovendien een heel flexibele vorm van PUR.

 

Wanneer is het gebruik van opencellen PUR op waterbasis een meerwaarde?

Opencellen PUR op waterbasis wordt vaak gebruikt bij hellende daken. De kans op (beperkte) waterinsijpeling is bij hellende daken het grootst. Door de unieke samenstelling van opencellen PUR op waterbasis kan een gezond woonklimaat gegarandeerd worden.

 

Voordelen van opencellen PUR op waterbasis

 • Opencellen PUR laat de woning ademen
 • Deze vorm van PUR is zeer flexibel (uitzetten en inkrimpen)
 • We brengen opencellen PUR volledig naadloos aan

Eskimoo Silla

Pur, pur, pur. Altijd maar weer PUR. Maar welke PUR is nu de beste keuze? En waarmee moet ik allemaal rekening houden? Op zoek naar een manier om te besparen? Kies dan voor een audit. Weet je welke kamer je wil aanpakken? Vraag dan een offerte aan. Of heb je een open vraag? Contacteer ons gerust!