SPOUWMUURISOLATIE

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de spouw. En dan volgt de vraag: wat is een spouw? Een spouw is een lege ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur van een woning. In een ongeïsoleerde spouw circuleert koude buitenlucht waardoor dit warmteverlies en condensatievocht kan veroorzaken. Een spouwmuur isoleren is altijd een goed idee.

Hoe isoleren we jouw spouwmuur?

Wij maken gebruik van 2 isolatietechnieken.

 

Enerzijds gebruiken we HR++ Termoparels van Termokomfort, 40 jaar geleden opgericht door Shell en pionier op vlak van spouwmuurisolatie. De beste thermische isolator is droge én stilstaande lucht. De HR++ parels bestaan uit 98 procent droge, stilstaande lucht. Met behulp van een nevel van rubberlijm kleven de parels aan elkaar. De minuscule ruimtes tussen de HR++ Termoparels laten uw woning ademen en voeren doorslaand vocht probleemloos af. Geen risico op vochtproblemen!

 

Onze isolatie-experts boren gaatjes in de voegen van de muur. Vervolgens wordt de spouw, gemiddeld 6 tot 7 centimeter breed, gevuld met de HR++ Termoparels. Na afloop dichten we de gaatjes integraal met voegsel  in dezelfde kleur als de voeg.  Netjes, snel en efficiënt!

 

Anderzijds isoleren we spouwmuren ook met Isover Insulsafe Plus. Isover Insulsafe Plus is een witte minerale wol speciaal ontworpen voor de na-isolatie van spouwmuren. Isover Insulsafe Plus is een inblaaswol met de hoogste isolatie prestaties binnen de minerale wollen: λ = 0,034 W/mK bij een densiteit van 30-35 kg/m³. Deze isolatietechniek is gelijkaardig aan het isoleren met parels: na het boren volgens een vast boorpatroon wordt de wol ingeblazen aan een densiteit van 30-35 kg/m³ en na afloop worden de boorgaten tevens integraal met aangepast voegsel gevuld.

 

Spouwmuurisolatie neemt slechts 1 dag in beslag

Premies voor spouwmuurisolatie in 2024

Elektriciteitsnetbeheerders keren premies uit voor wie in 2024 kiest voor spouwmuurisolatie. De premie bedraagt 5 euro per vierkante meter

 

Eskimoo werkt volgens STS 71-1. In mensentaal betekent dit dat onze werken in aanmerking komen voor de premie van de elektriciteitsnetbeheerders. 

Kostprijs

Om een idee te hebben van wat een isolatie kost in jouw woning vraag je het best een offerte aan. Wil je toch al eens zien hoe de gemiddelde factuur er uit ziet voor dit type isolatie? Download dan hier een voorbeeldfactuur.

CLOSE

Bereken uw huidige kostprijs!*

€---

Bovenstaande waarde is de prijs die waarschijnlijk op uw factuur zal komen. Hiernaast krijgt u wel nog €5  aan premies.
De werkelijke prijs die u zal investeren is dus  €---​.

* Deze berekening is een schatting. Vraag een gratis audit aan.

Een bezoek aan jouw woning is altijd nodig voor een gedetailleerde offerte.

Eskimoo Silla

Voordelen van spouwmuurisolatie

  • Thermisch en akoestisch comfort.
  • Bespaar 25 procent van jouw stookkosten.
  • Jouw huis wordt meer waard.
  • Vermijd vochtproblemen in de woning.
  • Ecologische en duurzame oplossing.

Familie M’Bark uit Harelbeke

“Bedankt voor het isoleren van de vloer, het is zeer goed gedaan. Ik zou ook nog graag chape uitvoeren”