VLOERISOLATIE

Wat is vloerisolatie?

Een koude vloer voelt niet aangenaam. Vloerisolatie kan het probleem oplossen. De gemiddelde temperatuur van een niet-geïsoleerde vloer is gemiddeld 13 graden. Isoleer je jouw vloer wel dan stijgt de temperatuur tot 18 graden. Minder werk voor jouw centrale verwarming en dus een lagere energierekening.

 

Reken maar op een besparing van 2 euro per vierkante meter per jaar. Vloerisolatie betaalt zich terug op minder dan 6 jaar tijd. Een uitstekende investering! 

Hoe werkt vloerisolatie?

Ofwel kiezen we voor gespoten PUR ofwel opteren we voor isolatieplaten. Elke isolatietechniek heeft zo zijn voordelen. Vooral de fasering van de werken en de huidige ondergrond bepalen de techniek waarmee we werken.

 

Gespoten PUR komt over de leidingen en de betonplaat. Alle leidingen zitten in één moeite proper weggewerkt. Bovendien heb je maar een minimale vloeropbouw nodig. Met een totale vloeropbouw van 10 centimeter hebben we voldoende.

 

Isolatieplaten vragen wat voorbereidend werk, zeker bij een oneffen ondergrond. Na het aanbrengen van een uitvullaag in chape komt een PE-folie om opstijgend vocht tegen te gaan. Op de folie brengen we de isolatieplaten aan, vaak geschrankt. Zo werken we alle koudebruggen weg en dit op een efficiënte manier.

 

Voor een zolder opteer je soms beter voor een zoldervloerisolatie dan voor dakisolatie. Dit hangt af van de functie van de zolder. Vraag hier zeker ons advies over.

Premies voor vloerisolatie in 2024

Vloerisolatie komt in aanmerking voor een premie van 6 euro per vierkante meter. Je bespaart dus niet alleen veel geld op jouw energierekening maar krijgt ook nog eens een deel van jouw investering direct terug. 

Kostprijs

Om een idee te hebben van wat een isolatie kost in jouw woning vraag je het best een offerte aan. Wil je toch al eens zien hoe de gemiddelde factuur er uit ziet voor dit type isolatie? Download dan hier een voorbeeldfactuur.

CLOSE
Eskimoo Silla

Voordelen van vloerisolatie

  • Perfect in combinatie met vloerverwarming
  • Comfortabeler tijdens zowel de zomer als de winter
  • Op elk moment een aangename vloertemperatuur
  • Geen condensatieproblemen meer
  • Veel lagere energiefactuur
  • Zeer korte terugverdientijd 

Kathleen De Wandel uit Poperinge

“Merci voor de vlotte service. Jullie mannen isoleerden snel en proper. Ook bedankt om het document voor de premie in te vullen.”