De veelzijdigheid van isoleren met dekens 

Isolatiedekens zijn de meest verspreide manier van isoleren. Moderne spitstechnologie kan je het niet noemen maar de dekens isoleren zeer goed. En tenslotte is dat het doel van een goede isolatie!

 

Wie kiest voor een isolatie met dekens heeft drie keuzes. Glaswol, schapenwol of gerecycleerd textiel. Daarnaast kan je ook nog opteren voor isolatiedekens in combinatie met een PUR plaat. 

Isoleren met glaswol

Glaswol is een flexibele manier van isoleren. Je kan de rollen eenvoudig aanbrengen. Je hebt ook...

Isoleren met schapenwol

Kiezen voor isolatie met schapenwol is kiezen voor een 100% natuurlijk product. De schapenwol...

Isoleren met gerecycleerd textiel

Gerecycleerd textiel, ook wel Metisse genoemd, is een minder gekend isolatiemateriaal....

CLOSE

Isoleren met glaswol

Glaswol is een flexibele manier van isoleren. Je kan de rollen eenvoudig aanbrengen. Je hebt ook talrijke opties. De dikte van de glaswol bepaalt de isolerende waarde en zal afhangen van de beschikbare plaats en dikte.

 

Glaswol bestaat ook met verschillende afwerkingen. Er bestaat glaswol met papier of met een aluminium dampscherm. Zowel dubbelzijdige glaswolrollen als enkelzijdige glaswol worden regelmatig gebruikt bij isolatieprojecten. Vraag ons zeker om advies!

 

Voordelen van isoleren met glaswol

 • Ontzettend brandveilig materiaal
 • Grote samendrukbaarheid
 • Goedkope isolatie
 • Duurzaam materiaal

Gebruikt bij: dakisolatie en binnenmuurisolatie.

CLOSE

Isoleren met schapenwol

Kiezen voor isolatie met schapenwol is kiezen voor een 100% natuurlijk product. De schapenwol wordt vervilt, daardoor krijgt de isolatiewol vochtregulerende eigenschappen.

 

Voordelen van isoleren met schapenwol

 • Vochtregulerende eigenschappen
 • Hoge absorptiewaarde
 • Houdt jouw huis gezond
 • Natuurlijke materialen

Gebruikt bij: dakisolatie, vloerisolatie en binnenmuurisolatie.

CLOSE

Isoleren met gerecycleerd textiel

Gerecycleerd textiel, ook wel Metisse genoemd, is een minder gekend isolatiemateriaal. Ingezamelde kleding wordt herwerkt tot het hoogwaardige Metisse, een hoogwaardig thermisch en akoestisch isolerend materiaal.

 

Voordelen van isoleren met schapenwol

 • Duurzaam materiaal
 • Houdt zomerwarmte goed vast
 • Geen irritatie
 • Uitstekende akoestische isolatie

 

Gebruikt bij: dakisolatie.

Wat zijn de toepassingen voor isolatiedekens?

Of je nu isoleert met glaswol, schapenwol of Metisse, de materialen zijn uitermate geschikt voor de isolatie van hellende daken, vloeren, binnenmuren en spouwmuren.

 

Vermijd natte isolatiedekens want die verliezen hun isolerende waarde. Handig zijn ze dan weer wel om oneffenheden op te vangen. De vezels hangen vast in elkaar en kunnen aan elkaar gehecht worden door een dampscherm. 

Eskimoo Silla

Of het nu isolatiedekens met glaswol, gerecycleerd textiel of schapenwol zijn, samen met jou gaan we de beste optie selecteren. Op zoek naar een manier om te besparen? Kies dan voor een audit. Weet je welke kamer je wil aanpakken? Vraag dan een offerte aan. Of heb je een open vraag? Contacteer ons gerust