HR++ Termoparels

HR++ Termoparels: innovatieve parel aan de isolatiekroon

Het door Termokomfort en Shell ontwikkelde Termoparel-systeem voor het isoleren van spouwmuren is sinds de ontwikkeling in 1976 bij het na-isoleren van honderdduizenden woningen toegepast.

 

Ze zijn de onbetwiste pioniers in het isoleren van spouwmuren.

 

Termoparels bieden de hoogste isolatiewaarde (λd-waarde van 0,0337) bij na-isolatie van woningen. De unieke parels hebben alle eigenschappen die nodig zijn voor een professionele isolatie. HR++ Termoparels zijn zeer goed bestand tegen vocht. Door de gesloten cellen van het geëxpandeerde polystyreen (EPS) dringt water of waterdamp niet in de parels door. Het toevoegen van grafiet maakt deze isolatieparel tevens onbrandbaar én superisolerend

 

Over de HR++ Termoparels komt een nevel van natuurlijke rubberlijm. Deze duurzame kleefstof laat de parels samenklitten tot een duurzame, veerkrachtige en vochtafstotende isolerendewand. En of de lijm zijn werk doet! Het recept veranderde sinds 1976 niet en bewijst nog elke dag zijn kracht.

 

Tussen alle parels in blijft wat ruimte. Ideaal om doorslaand vocht en condensatievocht af te voeren en de woning te laten ademen. 

De toepassingen van HR++ Termoparels

HR++ Termoparels gebruiken we vooral bij spouwmuurisolatie. De unieke, grijze grafietparels blazen we in tussen de buiten- en binnenmuur. Zelfs in smalle spouwen kunnen we de isolatieparels aanbrengen. Let wel: premies op na-isolatie gelden pas vanaf 5 centimeter. Kleinere spouwen, vanaf 3 centimeter kunnen ook nog gebruik maken van deze superisolerende parels. 

Door de lichtgewicht en flexibiliteit van de isolatieparels is het ook makkelijk toepasbaar in moeilijk bereikbare ruimtes. Geen plek blijft ongeïsoleerd dankzij deze innovatieve parels.

 

Bij een dakisolatie denken we vaak aan de klassieke isolatie maar HR++ Termoparels kunnen eveneens ingezet worden voor een isolatie onder de dakpannen. Vast het overwegen waard!

Eskimoo Silla

Voordelen van Termoparels

  • Brandwerend in de massa
  • Vochtwerend
  • Duurzaam product
  • Hoge isolatiewaarde
  • Ontzettend flexibel
  • Beste lijm op de markt: duurzaam, vochtongevoelig, flexibel