HOUTSKELETBOUW

Wat is houtskeletbouw?

Een gebouw waarbij het skelet opgetrokken is uit hout is een houtskeletbouw. Het uitzicht verschilt in niet veel van een klassieke woning maar de binnenkant is helemaal anders. De houten kepers die de woning dragen bieden de nodige ruimte om op te vullen met isolatiematerialen.

 

Houtskeletbouw staat dus synoniem voor duurzaam en ecologisch bouwen. Massieve muren van klassieke woningen bieden weinig ruimte om te isoleren. Enkel de spouw van een ‘gewone’ muur kan opgevuld worden, bij een skeletbouw zijn de mogelijkheden veel uitgebreider.

Isoleren van een huis in houtskeletbouw

Houtskeletbouw komt voordelen maar ook met enkele nadelen. Doorgaans is de structuur van een huis in houtskeletbouw zeer licht. Dit zorgt ervoor dat de woning makkelijk op te warmen is maar even makkelijk weer afkoelt. Daarom is het zeer belangrijk om een huis in houtskeletbouw goed te isoleren.

 

Voorts is de akoestiek van een niet-geïsoleerde houtskeletwoning niet goed. Een huis opgetrokken met een houten skelet kan dus voordeel halen uit isolatiematerialen met een sterk akoestisch vermogen.

 

Hout is brandbaar, en daar maken heel wat potentiële houtskeletbouwers zich zorgen over. Ook hier kan een goed gekozen isolatiemateriaal helpen. Heel wat isolatiematerialen hebben een brandvertragend effect. Opnieuw een pleidooi om het advies van experts in te roepen. Eskimoo staat zijn klanten graag bij met de nodige raad.

Premies voor het isoleren van houtskeletbouw

Afhankelijk van het deel van een houtskeletbouw en het isolatiemateriaal kunnen er premies verkregen worden voor de isolatie. Neem daarvoor even contact met ons op. We kunnen jou adviseren en assisteren in het maken van de juiste keuzes.

Eskimoo Silla

Voordelen van het isoleren van een houtskeletwoning

  • betere akoestiek
  • brandvertragend effect
  • houdt beter de warmte van de woning vast
  • houdt de koude heel wat beter buiten

Familie Carlier uit Ieper

“Ik wil graag een woordje lof neerschrijven voor de werknemers die mijn kruipkelder geïsoleerd hebben. Proficiat aan de 2 personen die steeds met de glimlach en met de volle vriendelijkheid dit toch wel lastig werk hebben uitgevoerd!”