03/04/2018

Wat is de kostprijs van een vloerisolatie?

Vloerisolatie: welke factoren bepalen kostprijs?

De kostprijs van een vloerisolatie hangt of van meerdere factoren. Ten eerste is het gebruikte materiaal bepalend. Zo begint vloerisolatie met PUR-schuimisolatie vanaf prijzen rond de 25 euro per m2. Als je daarentegen kiest voor het aanbrengen van isolatieplaten in je vloeren, dan bespaar je al snel 20 procent per m2. De kostprijs van een vloerisolatie per m2 bedraagt in dat geval namelijk - als startprijs - ongeveer 20 euro per m2.

 

Er zijn meer specifieke factoren die bepalend zijn voor de kostprijs van een vloerisolatie. Aannemers kijken altijd naar hoe moeilijk het is om het isolatiemateriaal aan te brengen en berekenen dit door in hun tarieven. Maar ook de breedte en dikte van de isolatielagen en de oppervlakte die geïsoleerd moeten worden spelen natuurlijk een belangrijke rol. Net als eventuele werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden voordat het isolatiemateriaal kan worden aangebracht.

 

Van invloed is verder de vraag of je premies kunt aanvragen om jouw vloerisolatie te bewerkstelligen. In Vlaanderen zijn sowieso tot 2020 flinke kortingen beschikbaar, zoals de netbeheerderspremie en een totaalisolatiepremie als je kiest voor meerdere milieuvriendelijke maatregelen op het gebied van isolatie. Ten slotte spelen de tarieven en prijzen van de specifieke aannemer die je uitkiest een rol. De ene aannemer is natuurlijk de andere niet en rekent een lager uurtarief dan andere klusbedrijven. Het is dus verstandig om gespecificeerde offertes op te vragen en pas daarna jouw keuze te maken voor een aannemer die de isolatieklus kan klaren. Door gewoon goed op te letten kun je zo flink besparen op de kostprijs van een vloerisolatie. In bepaalde gevallen tot wel 40 procent. Dat is natuurlijk gemakkelijk verdiend en mooi meegenomen!

Kostprijs van vloerisolatie per materiaalsoorten

Op welke bedragen kun je per soort isolatie rekenen qua kostprijs? Als je kiest voor PUR-isolatiemateriaal, kun je uitgaan van prijzen die beginnen bij ongeveer 25 euro per m2. Dit lijkt duur, alleen heeft PUR een aantal voordelen die zorgen dat je uiteindelijk goedkoper uit bent. De hoge isolatiedichtheid van PUR, de goede opvulling van alle hoeken en de razendsnelle droogtijd zorgt voor een uitstekende isolatie. De kostprijs van een vloerisolatie is voordeliger qua uurloon in het geval van PUR. Dit komt omdat dit isolatietype erg snel kan worden toegepast, zodat je uiteindelijk toch geld bespaart. Kies je in plaats van voor PUR-isolatie voor de aanleg van isolatieplaten in de vloer, dan beginnen de tarieven bij 20 euro per m2. Je kunt ervoor kiezen om isolatieplaten ook als extra isolatie te bewerken met PUR. Ten slotte is isolatiechape of isolerend beton een optie voor isolatie. Deze keuze is echter wat prijziger. Voor isolatiechape betaal je gemiddeld tussen de 30 en 35 euro per m2.

Contacteer ons nu voor advies op maat!

Wil je jouw vloer gaan isoleren en ben je benieuwd naar de exacte kostprijs van een vloerisolatie in jouw huis? Neem dan snel contact op met ons voor een vrijblijvende offerte, tegen uiterst voordelige en scherpe tarieven.