04/10/2017

Wat is de beste spouwmuurisolatie?

Met de hoogste isolatiewaarde, flexibiliteit, duurzaamheid, vocht- en brandwerende eigenschappen vormen de Termoparels ongetwijfeld de beste spouwmuurisolatie

 

WAT ZIJN TERMOPARELS?

HR++ Termoparels zijn kleine bolletjes geëxpandeerd polystyreen van gelijke grootte. De bolletjes bestaan voor 2% uit polystyreen, de rest is lucht. Daardoor is het materiaal zeer licht. De gesloten cellen van de Termoparels zijn ondoordringbaar voor vocht. Het Termoparelsysteem is in 1976 ontwikkeld in samenwerking met Shell. Het systeem bestaat uit de pareltjes en een unieke latexlijm. Het is de combinatie van de parels en lijm die van het systeem met Termoparels de beste spouwmuurisolatie maakt.

 

Vochtwerend maar ademend

De Termoparels zelf zijn ondoordringbaar voor vocht. Maar door de speciale latexlijm vormt de isolatie een ademend geheel. De bolletjes worden met elkaar verlijmd, maar omdat dit alleen op de contactpunten gebeurt - een logisch gevolg vanwege de bolvorm - blijft er ruimte tussen de bolletjes. Hierdoor kan de spouwmuur die met Termoparels gevuld is, toch het doorslaand vocht en condensatievocht dat door de binnen- of buitenmuur in de spouwmuur terechtkomt, afvoeren.

 

Duurzaam

Termoparels zijn zeer duurzaam, ze gaan lang mee en omdat het een zogenoemd monomateriaal is, is het bij uitstek geschikt om gerecycled te worden, tot wel vijf maal toe. Bij het recyclen wordt het polystyreen teruggewonnen en bij verbranding wordt het polystyreen ontleed in water en koolmonoxide. Er komen minder schadelijke stoffen vrij dan bij de verbranding van bijvoorbeeld hout of steenkool.

 

HR+ Termoparels

Na de ontwikkeling van de Termoparels en de lijm in 1976 werd het systeem verder verbeterd tot HR+ Termoparels, waarbij HR staat voor Hoog Rendement. Deze Termoparels zijn in de massa brandwerend tot brandklasse 1 conform NEN 6065/6066.

 

De beste spouwmuurisolatie: HR++ Termoparels

In 2009 leidde een nieuwe innovatie tot de HR++ Termoparels. Door de toevoeging van grafiet hebben deze Termoparels een warmtegeleidingscoëfficiënt (λd-waarde) van 0,0337 W/(m.K). Hiermee kon de hoogste isolatiewaarde gerealiseerd worden die voor na-isolatie mogelijk is.

 

Ook voor dakisolatie

HR++ Termoparelsysteem is niet alleen de beste spouwmuurisolatie - zelfs voor spouwen van slechts 3 cm - maar kan ook gebruikt worden voor het isoleren van daken en vaak ook voor het isoleren van kruipruimtes.

 

Hoe werkt isolatiebedrijf Eskimoo

Nadat we met jou zijn overeengekomen dat wij met HR++ Termoparels jouw spouwmuur gaan isoleren, boren wij op regelmatige afstand gaten in de buitenmuur. Bij een gemetselde muur zal dat altijd op een kruising van stoot- en lintvoeg zijn. Met een inblaaspistool worden de Termoparels in de spouwmuur geblazen. Tegelijkertijd worden de parels met een oplossing van water en latex beneveld. Als het water verdampt is, blijven de pareltjes door de latex aan elkaar zitten en ontstaat er een stabiele plaat die zeer flexibel is en niet inzakt, scheurt of krimpt, maar wel ademt. Als de spouwmuur gevuld is, dichten we de boorgaten weer netjes af met mortel.

 

Meer weten

Wil je advies over de mogelijkheden voor jou, ben je benieuwd wat de beste spouwmuurisolatie gaat kosten of wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, de mail of telefoon of breng een bezoekje aan een van de twee kantoren van Eskimoo in Poperinge of Langemark-Poelkapelle.