27/09/2023

Septemberverklaring: Wat betekent het Vlaams begrotingsakkoord voor u?

Vlaams minister-president Jan Jambon stelde op 25 september de septemberverklaring voor. “We nemen een reeks ingrijpende maatregelen, waardoor er enkele belangrijke hervormingen komen”, aldus Jambon. Ontdek hieronder wat er beslist werd voor de renovatiepremie (MijnVerbouwPremie).

 

Jambon haalt aan dat er investeringen komen op vlak van energie. De regering wil de komende jaren fors investeren in de Blue Deal en de klimaatadaptatie.

 

Voor wie wil renoveren, is er nu eindelijk meer duidelijkheid. De regering verhoogt de beschikbare middelen voor renovatiesteun in 2024 tot ongeveer 340 miljoen euro, aldus Embuild.

 

De MijnVerbouwpremie bundelt sinds 1 oktober 2022 alle renovatiepremies die vroeger verspreid zaten over het Vlaams Gewest. Sinds de invoering was er tijdelijk een verhoogde premie voor de middelste en de laagste inkomenscategorie. Voor hen bedraagt de premie respectievelijk 35 en 50 procent van het factuurbedrag. Dat zou vanaf Nieuwjaar terugvallen naar respectievelijk 25 en 35 procent.

 

Maar de verhoogde premie is dus verlengd en blijft onveranderd voor aanvragen tot eind 2024. Het gaat onder andere om steun voor isolatie, dak- en raamwerken, warmtepompen, elektriciteit en sanitair.

 

Kort samengevat: de huidige premievoorwaarden blijven ook in 2024 onveranderd.

 

Benieuwd welke premies u kunt aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt (ook in 2024)?

 

Raadpleeg de simulatie van Mijn VerbouwPremie:

https://apps.energiesparen.be/simulator-mijnverbouwpremie

Hebt u vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om ons te contacteren:

057/280300

info@eskimoo.be

https://shorturl.at/hlnxT

 

Met geïsoleerde groet,

 

Team Eskimoo