23/06/2017

Ook isolatie heeft normen maar vooral waarden

Sites slaan je om de oren met de verschillende waarden van hun isolatiematerialen. Het ganse alfabet passeert de revue. Lambda-, K-, R- en U-waarden. Wat moet je erover weten?

LAMBDA-WAARDE: ISOLERENDE WAARDE VAN EEN MATERIAAL

De lambda-waarde drukt de warmtegeleiding van een materiaal uit in W/mk. Hoe beter het materiaal de warmte geleidt, hoe minder goed het isoleert. Bedoeling is uiteraard dat de isolatie de warmte of de koude vasthoudt of nog beter buitenhoudt.

 

Een lage lambda-waarde hoeft niet per se slecht te zijn. Je kan bijvoorbeeld opteren voor meer dikte om die lage waarde te compenseren. Prijs is vaak een overweging. Maar daar helpen we bij Eskimoo jou graag mee verder.

grafiek van de isolatiewaarde en normen

K-PEIL: VOORAL GEKEND BIJ EIGENAARS VAN NIEUWBOUWWONINGEN     

Er vloeide al heel wat inkt over het K-peil van woningen. Dit drukt het warmteverlies van een woning uit. Hoeveel van de warmte ontsnapt via het dak, de muren, de vloeren, de kelder,… Hoe lager het K-peil van een woning, hoe beter! Voor jou en jouw energiefactuur.

 

Tips om het K-peil van jouw huis naar beneden te krijgen? Vraag een gratis audit aan en we geven je vrijblijvend advies.