25/06/2018

Isolatiepremies dalen, isoleer dus nu!

Van ongeveer de helft van de Vlaamse woningen zijn de muren niet geïsoleerd, en ongeveer 15% van de daken zijn slecht of ook niet geïsoleerd. Daarom kent de Vlaamse overheid nog premies toe om isolatierenovaties te stimuleren. Vermoedelijk zullen deze premies in de komende jaren gaan dalen. Daarbovenop komen de deadlines voor de dakisolatienorm (2020) en de Benovatiedoelstellingen van 2050 dichterbij.

Tegen 2020 moeten alle daken in Vlaanderen aan een minimumisolatievereiste voldoen of de woning kan verbeurd verklaard worden.

 

Voor spouwmuurisolatie bestaat nog geen ‘verplichting’.

Minister van Energie Bart Tommelein legde nochtans eerder al de klemtoon op spouwmuurisolatie: “Op korte termijn (2020) moeten we namelijk onze eerste klimaatdoelstellingen bereiken. Dat staat dus kort voor de deur. Hoe minder energie we verbruiken, hoe minder energie we dan ook moeten produceren. Daarom is isoleren cruciaal. De meeste daken zijn reeds geïsoleerd volgens de minimumnorm, maar vooral bij muurisolatie moet nog een tandje worden bijgestoken.”

Volgens de Vlaamse Overheid komen nog ongeveer 500.000 Vlaamse woningen in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Geld op een spaarboekje levert niets op, dus investeer je het best in iets waarmee de energiefactuur omlaag gaat en het comfort in huis verhoogt. Daarbovenop zorgt (spouw)isolatie ervoor dat de waarde van de woning stijgt. 

 

Voor een woning van 100m² betaal je voor spouwmuurisolatie ongeveer €1900, waar dit jaar nog een premie van €5/m² vanaf gaat. Je netto-investering bedraagt dus nog €1400. Jaarlijks zou je door het isoleren van de spouwmuren ongeveer €250 besparen op de energierekening. Dus na een kleine 6 jaar is de investering terugbetaald en maak je pure winst.

 

Verwacht wordt dat de premies vanaf volgend jaar opnieuw zullen worden afgebouwd. Wacht dus niet langer en geniet nog van €5 premie.

 

Voor een gratis en vrijblijvende offerte op maat kunt u steeds bij ons terecht op het nummer 0486/87.99.24 of via mail op info@eskimoo.be.