06/02/2018

Is een vloerisolatie zinvol?

VLOERISOLATIE: NUTTELOOS? NEE, TOTAAL NIET!

Je hoort mensen wel eens zeggen dat vloerisolatie nutteloos is. Gezien de investering die je hiervoor doet, krijg je qua besparing eigenlijk te weinig terug. Maar is vloerisolatie echt zo nutteloos als sommige mensen wel beweren? Wij denken van niet. Hieronder vind je een rijtje sterke argumenten die ervoor pleiten om je vloer te isoleren. Want vloerisolatie heeft genoeg voordelen! We zetten het nut van vloerisolatie met argumenten voor je op een rijtje. Want je vloer isoleren heeft zin!

1. MÉÉR COMFORT!

Vloerisolatie is in de eerste plaats zeer nuttig omdat het meteen het comfort in je huis verhoogt. Wie zorgt voor goed geïsoleerde vloeren heeft minder snel last van koude voeten en natuurlijk gewoon een warmer huis. Geïsoleerde vloeren houden 10 tot 15% meer warmte vast dan niet-geïsoleerde vloeren. Verder is het een stuk comfortabeler in huis, doordat je minder tocht aan je voeten en benen voelt en er geen vocht meer uit de kruipruimte omhoog komt.

 

2. Flink wat geld besparen! 

Na vloerisolatie bezuinig je aanzienlijk op het gasgebruik in je huishouden. Ook dit maakt vloerisolatie zinvol. Jaarlijks verstook je door je vloer te isoleren 320 m3 minder gas dan zonder isolatiemaatregelen. Gemiddeld bespaar je hiermee in je huishouden 200 euro per jaar. De kosten van vloerisolatie, die gemiddeld tussen 1400 en 1800 euro liggen, heb je hiermee al in 7 tot 9 jaar terugverdiend. En daarvoor hoef je na het aanbrengen van de isolatie, een eenmalige investering, dus niets meer te doen. Vaak heb je als consument, in België en in Nederland, ook nog recht op allerlei premies, kortingen en subsidies, die je al snel honderden euro's voordeel opleveren.

 

3. Bijdragen aan een schoner milieu 

Als je iets wilt doen voor een beter milieu, dan is het isoleren van je vloer een absolute must! Isoleren van je vloeren heeft veel nut voor het milieu, met name de vloeren op de begane grond. De bezuiniging van 320 m3 gas per jaar betekent een verminderde CO 2-uitstoot van liefst 600 kilo. Per huishouden welteverstaan.

 

4. Voorkom vochtvorming, schimmel en zwammen  

Vloerisolatie is een uiterst geschikte remedie voor vochtvorming, schimmelvormen en zwammen in huis. Van vocht die uit de kruipruimte je kamer binnentrekt heb je geen last meer. Dit voorkomt - vooral als u dubbel glas heeft - de vorming van schimmel en zwammen in je woning.

 

5. Meer veiligheid

Het is goed om te weten dat de aanleg van isolatievloeren milieuvriendelijk gebeurt. Zo komen er bij het isoleren van vloeren geen gevaarlijke stoffen of schadelijke dampen vrij. Daarbij zijn geïsoleerde vloeren brandveilig door het gebruik van brandwerende materialen.

 

6. Geluiddempende werking 

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat isolatie van je vloeren geluiddempend werkt. Dat betekent wel in je eigen huis als voor de naaste buren minder overlast van krakende houten vloeren. Kortom: vloerisolatie biedt veel voordeel en plezier voor iedereen!