02/03/2018

Hoe verloopt een vloerisolatie?

HET NUT VAN HET ISOLEREN VAN VLOEREN

Het isoleren van vloeren met PUR heeft tal van voordelen voor u als consument. Ten eerste zorgt vloerisolatie voor een comfortabeler leven in huis en dan met name in de koud periode van de herfst en de winter. Als je koude voeten hebt kun je natuurlijk best de verwarming wat hoger zetten. Maar dat biedt nauwelijks tot geen soelaas. Wat zeker wel helpt tegen koude voeten is het isoleren van de vloer.

 

Een tweede voordeel is dat je niet langer aan het stoken bent om jouw kruipruimte of kelder op te warmen. Dat is zonde van de energie en van je geld. Hoe anders is dat met vloerisolatie! De warmte blijft met vloerisolatiemateriaal in je huis en woonkamers. Ook reduceert vloerisolatie de kans op condensatie op de vloer tot nul.

 

Ten derde verlaag je je energierekening flink door je vloer te laten isoleren. Volgens metingen bespaar je jaarlijks ongeveer 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter vloer. Daarbij kun je vaak subsidie krijgen, ook een bezuiniging, als je voor vloerisolatie kiest. De kosten van isolatie heb je op die manier snel terugverdiend. Kies je overigens voor isolatie van je vloer in combinatie met vloerverwarming, dan bespaar je natuurlijk nog veel meer.

 

Ten slotte draag je door de keuze voor vloerisolatie proactief mee aan een beter milieu. Het isoleren van vloeren vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.

HOE WORDT VLOERISOLATIE VAN BEGIN TOT EIND AANGEBRACHT?

Onze PUR-vloerisolatie brengen we in een aantal stappen aan. Onze ervaren medewerkers brengen in de ochtend de spuitbenodigdheden naar de werkplek, laden het materiaal uit en starten met de voorbereidingen. Vervolgens dekken wij ramen en muren af, zodat er geen PUR terechtkomt op plekken waar deze niet hoort. Daarna maken wij de vloeren droog en stofvrij met een brander en eventueel een stofzuiger. Een volgende stap is het controleren van het hoogteniveau van de vloer en de dikte van de PUR-laag die op elke plek aangebracht dient te worden. In verschillende lagen bewerken onze professionals daarna de vloer met isolatielagen, totdat de gewenste isolatiedichtheid is bereikt. Als dit proces afgerond is, schuren we het oppervlakte glad en toppen de vloer af tot boven de leidingen.

 

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over vloerisolatie in zijn algemeenheid, de voordelen hiervan en specifiek welke stappen nodig zijn om vloerisolatie in jouw huis aan te laten leggen? Neem dan nu snel contact op met ons team van isolatie-experts. Bij ons kun je rekenen op een uitmuntende service, vakmanschap tot in de kleinste details. En, ook daarin onderscheiden we ons, op de beste uitvoering tegen een voordelige prijsstelling. Wij helpen je graag verder om jouw woning goed te isoleren, dus bekijk nu de informatie over isolatie op onze website. En neem gerust contact op voor jouw offerte op maat of voor een vrijblijvend adviesgesprek!